STRAND EN MEER – ONTDEK DE HIGH LIGHTS

Veel mensen denken bij Hoek van Holland vooral aan het strand, maar dit charmante dorp heeft zoveel meer te bieden.. Je ontdekt het allemaal met de Eneco Vuurtorenloop Hoek van Holland.

Het begint al bij de start. Die is bij de historische Torpedoloods aan de Berghaven. Dit is op nog geen 100 meter van metro station Hoek van Holland haven! Je kunt na afloop dus rustig met een hapje en drankje genieten van de afterparty en met de metro naar huis.

De halve marathon neemt je mee langs de kades van Stena Line en de iconische Hoekse vuurtorens. Na wat kilometers met uitzicht over de Nieuwe Waterweg kom je op het uitkijkpunt van de imposante Maeslantkering. Fotomomentje! Na de ‘Bridges of Maasdijk’s Madison County’ loop je door de Oranjebonnen naar het bekende Staelduinese bos. Je passeert Recreatieoord Hoek van Holland, de beroemdste camping van Rotterdam.

En dan kom je op het strand, want dat mag in Hoek van Holland niet ontbreken. Geen nood: we lopen over betonnen platen, en langs alle gezellige strandtenten! De bekende pier van de Hoek, waar de grote oceaanstomers de Rotterdamse havens binnen varen, komt steeds dichterbij. Bij einde strand loop je nog een klein stukje pad door de duinen. Nog twee kilometer, onder anders langs Fort 1881 en je hebt de finish in zicht.   

Na je race ontvang je een geweldige Vuurtorenloop-medaille en kun je aansluiten bij de gezellige afterparty voor een verfrissend drankje. Klinkt toch helemaal fantastisch!

 

AFTERPARTY

Heb je lekker gerend en heb je je welverdiende medaille in ontvangst genomen, dan is het tijd om na te genieten tijdens de afterparty. De Torpedoloods staat bekend om zijn gezellige feesten en ook deze vrijdagavond gaan de voetjes van de vloer. De Run zit er op, tijd voor Fun! De DJ los en de verfrissende drankjes staan klaar! Je kletst gezellig bij met je maatjes en supporters over hoe jullie je run hebben beleefd, natuurlijk met een lekker drankje en hapje in je hand. Of je nu zelf geïnspireerd wordt tot grootse prestaties op je hardloopschoenen, of dat je je familie en vrienden aanmoedigt terwijl je geniet van de sfeer, met de Vuurtorenloop beleef je absoluut een prachtige en gezellige avond in ‘de Hoek’!