DE ALLERBELANGRIJKSTE BOODSCHAP

Kom lopend, op de fiets, met het openbaar vervoer óf parkeer de auto op een van de P-plaatsen bij de metrostations in de buurt (zie hieronder) en neem voor het laatste stukje de metro.
Parkeren in de directe omgeving is niet mogelijk (ook niet in P-garage metro Westpolder). Je fiets kun je makkelijk kwijt bij het wedstrijdsecretariaat (OBS De Klipper) en bij metrostation Westpolder. De start/finish is direct naast metrostation Westpolder, en aanliggende metrostations zijn makkelijk met de auto bereikbaar en je kunt er gratis parkeren.

OPENBAAR VERVOER

Deelnemers die met openbaar vervoer komen, reizen naar Metrostation Westpolder. Het is slechts 350 meter lopen naar de inschrijfbalies en het secretariaat. En al lopende verken je meteen de eerste meters van jouw run!

Vanaf P+R-locatie Pijnacker Zuid reist u met metrolijn E richting Slinge naar station Berkel Westpolder. Hier vandaan kunt u lopen naar de start/finish-locatie

Vanaf de P+R-locaties Meijersplein en Berkel Rodenrijs reist u met metrolijn E richting Den Haag Centraal naar station Berkel Westpolder. Hier vandaan kunt u lopen naar de start/finish-locatie

KAARTJE KOPEN

Op elk metrostation staat een kaartverkoopautomaat. Daar zijn losse kaartjes te koop die 2 uur geldig zijn (€4,-). Iemand die al een OV-chipkaart heeft kan uiteraard gewoon in- en uitchecken bij de toegangspoortjes. Wel zorgen voor voldoende saldo. Eventueel ‘opladen’ van saldo kan ook op elk metrostation.

9292ov

BEREIKBAARHEID MET DE AUTO

Kom je met de auto, plan dan om het laatste stuk van je route met de metro te gaan. Tik niet het adres van het wedstrijdsecretariaat in je routeplanner, dat is niet met de auto bereikbaar. Je kunt gratis parkeren bij de volgende metrostations:

 

  1. P+R Metro Pijnacker Zuid

Kom je vanaf de A13 neem dan bij Delft afrit 10 Pijnacker. Je volgt de N470 en bij de 2e rotonde ga je linksaf Pijnacker in naar de Faunalaan. Rijd aan het eind bij T-splitsing links De Laan op. Daar zie je de P+R Pijnacker Zuid.

Kom je vanaf de A12 neem dan bij Zoetermeer afrit 7 Pijnacker. Je volgt de N470 en neemt de afslag Pijnacker-Oost. Via de Klapwijkseweg rijd je bij de 2e rotonde links de Hofpleintunnel op naar de P+R Pijnacker Zuid.

 

Klik hier om je route te bepalen naar P+R Pijnacker Zuid

 

2. P+R Metro Rodenrijs

Deze halte ligt ook op een steenworp afstand van Westpolder, aan de zuidkant. Zie afbeelding hieronder. Je kiest deze P+R als je komt uit de richting van de A12 (Gouda) of de A20 (Rotterdam).

Klik hier om je route naar P+R Metro Rodenrijs te bepalen

 

3. P+R Metro Meijersplein

Deze halte heeft een hele grote parkeerplaats en ligt ook niet ver van Westpolder, aan de zuidkant. Je kiest deze P+R als je komt uit de richting van de A12 (Gouda) of de A20 (Rotterdam).

Klik hier om je route naar P+R Metro Meijersplein te bepalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reizen met de metro

 

Wil je meer weten over het reizen met de metro, bijvoorbeeld over de reisplanner of de producten en tarieven, kijk dan op de site van de RET.